Б. БОРИСОВ ПАК ИНСПЕКТИРА КОМРЕСОРНА СТАНЦИЯ „РАСОВО”

Публикувано на 20/11/2020 14:02
/ прегледи: 483
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
2011_Rasovo

Газопреносната ни система е модернизирана и реверсивна, с най-добрите компресори, така че можем във всички посоки да транспортираме газ. Направили сме инвестиция  за 360 млн. лв., като даваме възможност на българския бизнес и потребители на най-ниска цена да им се доставя газ и да се транспортира. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който направи  пореден оглед на компресорна станция „Расово“

На КС „Расово“ вече са монтирани трите американски компресорни агрегата  Solar Turbines, изграждането й трябва да приключи през месец декември. Агрегатите ще бъдат снабдени с ниско емисионни горивни камери и ще отговарят на всички изискванията на екологичното законодателство.

На площадката  ще има  административна сграда, производствени и обслужващи сгради. Общата стойност на договора за проектиране, доставка и изграждане на двете компресорни станции е  близо 180 млн. евро.

Компресорните станции са ключови за реализацията на проекта „Разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница“.По трасето вече са проучени  87 археологически обекта.  Очаква се на голяма изложба в Националния археологически институт с музей на БАН да бъдат представени най-интересните находки от проучванията по Балкански поток. Разходите за археологически проучвания възлизат на над 18 млн. лв.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Борисов по широкия, хубав и равен път до Северозапада ли дойде?! За един приятел питам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ