ПЪРВА КОПКА НА ЕВРОПЕЙСКИ СТАДИОН В С. НИКОЛОВО

Публикувано на 13/05/2021 12:12
/ прегледи: 866
/ коментари: 5 / в Общество, Събития
01

Първа копка  за модернизацията на стадиона в с.  Николово бе направена днес. Обектът се обновява по  проект „Спортни дейности за млади хора – Бъдеще за всички в трансграничния регион” по програма Interreg България – Сърбия

По него общините Пирот и Монтана работят по  инфраструктурни спортни съоръжения, развитие и обучение на млади хора и активното им включване в обществения живот. Инвестицията  е за общо  687 523,55 евро. Като  Пирот, която е водещ партньор,  получава  414 000 евро, а  Монтана – 274 000 евро.

Срокът за изпълнение е  18 месеца.На стадиона в Николово ще  бъдат  изградени  поливна система и дренаж на футболното игрище.  Предвидено е поставяне на нови трибуни и  съблекални. Стадионът ще разполага и със 180 места за сядане. Освен двата футболни тима от селото, базата ще могат да ползват и всички желаещи, включително и от Монтана, каза кметът Златко Живков.

Изпълнител за строителство е фирмата „Джерамис Интернешънъл“ . Договорът е на стойност 300 000  евро от който 245 000  евро европейско финансиране и 53 000 евро съфинансиране от община Монтана

.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Име

  То канализация няма по 99% от селата, а мустака тръгнал стадиони да строи, ебаси гаврата с народа.

 2. Анонимен

  Првдполагам, че са прелетвли от Монтана до Николово със самолет. Надали биха искали да съсипват новата 4-километрова пътна настилка до европейския стадион :))

 3. Манчо

  Не строи Мустака, строи Д*ман! … за неговия стадион. То всъщност и мустака е собственост на Д*ман

 4. Миро

  Преди 2 дена бяхте написали, че Денеф ЕООД е авторски надзор. Явно не е дал 40% на Д*ман… днес го махнахте

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ