МОНТАНА СЕ МОЛИ НА СВ. БОГОРОДИЦА МИЛОСТИВА

Публикувано на 20/11/2020 14:02
/ прегледи: 1 519
/ в Общество, Събития
DSC_1552 (4)

Видинският митрополит Даниил и духовници от  енорията преминаха в  лития през центъра на Монтана по обяд.Шествието водеше иконата Света Богородица Милостива от Лопушанския манастир. Владиката поръси със светена вода входните врати на областна и общинска администрация   и призова Божията помощ за изцеление на страдащите и избавяне от болестта COVID 19.

Преди шествието митрополит Даниил  оглави Божествената света литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“ и отслужи водосвет пред него. Духовенството и богомолците  от църквата, преминаха  по бул. „3-ти Март“, площад „Жеравица“, пешеходна зона до Драматичен театър, бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Цар Борис III” и ул. „Веренишка“ и отново са се върнаха в храма..

Лития ще има днес и в Берковица. Тя ще се проведе от 16:00 часа, след водосвет пред църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. Шествието ще тръгне от храма, ще премине през централната зона на града и ще завърши в храм „Рождество Богородично“. Там в 17 часа, ще бъде отслужена Празнична Вечерня за големия християнски празник „Въведение Богородично“.

Видинска митрополия  ще проведе литийни шествия в средищните градове на Кулска, Белоградчишка и Ломска духовни околии, датите на които  ще бъдат предварително оповестени.

Митрополията призовава на страницата си във Фейсбук православните християни в епархията да вземат участие в молебените.

 

Иконата е открита в помещение към манастира от монаси, които служат там. Тя е сложена на централно място в храма Свети Йоан Предтеча. Много болни миряни и бездетни семейства  се докосват до светинята с надеждата да бъдат излекувани и Божията майка да ги дари с рожба.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ