РЕГИСТРИРАХА“ЗАЕДНО ЗА МОНТАНА“ ЯСНИ СА И КВОТИТЕ В СИК

Публикувано на 17/09/2015 15:03
/ прегледи: 2 449
/ в Общество, Събития
DSC07981

669 партийни активисти ще бъдат включени в секционните избирателни комисии в община Монтана на 25 октомври. След консултации при кмета, представители на парламентарните партии си разпределиха квотите в секциите. ГЕРБ получава общо 236 места, 27 от тях за председатели на СИК. БСП има 11 места, ДПС 103, Реформаторски блок 66, Патриотичен фронт 51, ББц 40, АБВ и АТАКА по 31.
Досега 6 партии и местни коалиции са обявили кандидати за кмет на Монтана. Това са „Заедно за Монтана”, където водеши са партиите от РБ, ГЕРБ, „БСП лява промяна за Монтана”, „Единни за промяна” – ДПС „Синьо единство, „Бъдеще за Монтана” – „Народен съюз” и РЗС и БДЦ,
За участие във вота на 25 октомври в ОИК – Монтана са регистрирани 13 партии, 4 коалиции и един инициативен комитет за издигане на независим съветник Огнян Цеков .

Днес Общинската избирателна комисия регистрира и кандидат-съветническата листа на коалиция „Заедно за Монтана“, 21 кандидати за кметове в общината издигнати от същата коалиция и кандидатът за кмет на община Монтана Златко Живков.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ