ЗЛ. ЖИВКОВ НОМИНИРАН ЗА ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МОНТАНА

Публикувано на 24/04/2015 15:03
/ прегледи: 602
/ в Събития
общината

Инициативен комитет внесе предложение за удостояването на кмета Златко Живков с Почетен знак на община Монтана.За същото отличие са предложени директорът на театъра Любомир Бояджиев и журналиста Неофит Петков. Кой от тримата ще стане почетен гражданин ще стане ясно в края на следващата седмица, когато ще заседава Общинския съвет.
Инвестиции за над 130 млн лв през 15-те години откакто е кмет на Монтана, това е първият аргумент в подкрепа на номинацията. В предложението е отбелязано и осемгодишното му участие в работата на Комитета на регионите в ЕС. Подчертани са успехите на футболния, женския баскетболен отбор и мъжкият волейбол тим в елитните национални групи. Припомнят се годините, когато Зл. Живков е бил учител по история в спортното училище и шеф на Инспектората по образование в Монтана. А също и приносът му за двете големи културни прояви, които организира общината – Празниците на духовите оркестри „Дико Илиев” и международния фолклорен фестивал. Предложението правят:Надежда Анастасова, Стоян Стоянов, Румен Панайотов, Венета Иванова, Димитрина Борисова, Теодоси Антонов, Венелин Захариев, Димитър Гигов, Иво Иванов и д-р Юли Александров.
По повод 65-годишнината на Любомир Бояджиев и стотиците му роли в тукашния театър и киното, за приносът му като директор на ДТ”Др. Асенов” в Монтана за 17-те години, в които е управлявал институцията той също е предложен за Почетен знак на община Монтана. Предложението правят Калин Тодоров и Анелия Иванова.
Дружеството на Съюза на българските журналисти в Монтана предлага за най-високото отличие на общината Неофит Петков. Кореспондент от региона за столични вестници, автор на няколко книги и разкази.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ