ОПАСНО СУХО И ВЕТРОВИТО ВРЕМЕ, 36 ПОЖАРА ЗА ДЕН

Публикувано на 05/03/2019 13:01
/ прегледи: 184
/ в Общество, Събития
1

Повече от 30 запалвания на сухи треви и храсти в региона е имало на 4 март, съобщават от полицията. Бъдете внимателни, не палете огън на открито, ако не сте сигурни, че може да предизвика пожар, напомнят от пресслужбата на ОД на МВР – Монтана.

Над 1 400 дка са обгорели в понеделник в региона.

Само бързата намеса на екипи на пожарната са предотвратили опожаряването на 3 вили и 9 кошера в землището на с. Горно Церовене.

Огънят , пламнал в лозята край селото  е изпепелил растителността на 150 дка. Друго запалване в местността  „Равнище”край Г. Церовене  е  обхванал над 70 дка.

Пожар в местността „Горун” край Берковица е изпепелил 100 дка треви и  храсти. Там са спасени 50 кошера. Пожар е имало и край Старческия дом, обгорели са 20 дка  ниска растителност.

Най-голяма площ е засегнал пожар в землището на с. Бели брод, цели 300 дка.  20 дка са опожарени и в местостта Балова шума край с. Гаврил Геново.

Пожар в   Брусарци  е унищожил ел. табло на електроразпределителна компания и 1 кв.м. покрив на къща, собственост на местен жител. Спасена е сграда. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ