„ИНДУСТРИАЛНА” И „ИЗВОРА” – ДВЕ МОДЕРНИ УЛИЦИ В МОНТАНА

Публикувано на 20/09/2019 19:07
/ прегледи: 1 676
/ в Общество, Събития
20190920_144019

До края на септември ще приключи ремонтът на улица „Индустриална” в Монтана -  едно от предизвикателствата на строителния сезон. На основната улица в индустриалната зона на Монтана са базите на десетки промишлени и търговски фирми.

Дни преди ремонтът за бъде приключен  кметът Златко Живков представи свършеното по трасето от 3,5 км пред журналисти.   3 100 000 лева ще струва  основният ремонт на най-натоварената улица в индустриалната зона. Освен подмяната на комуникациите и преасфалтирането на платното, със  средства от обшинския бюджет са  почистени  площи покрай ж-п линията, които са собственост на НК” Железопътна инфраструктура”. В края на улицата вече  е възстонжвин затвореният преди 20 години ж п  прелез. Средствата за това са събрани с дарителска кампания, инициирана от кмета. Очаква се с отварянето на прелеза да бъде облекчен  трафикът от товарни и леки автомобили, които сега преминават през града, за да стигнат до промишлената зона.

Друга улица, чиито  ремонт приключва скоро е „Извора”. Средства за това дари Кирил Марино,  емигрантът от Винище, който за пореден път доказва, че не  е забравил Родината. С дарените  320 000 лева, ще бъде оформена  пешеходна зона в района. Ще бъде преасфалтирана отсечката до площад „Славейкеов”, където ще бъде обособен паркинг за леки автомобили, ще има и две места за престой на  автобуси за удобство на туристите, които посещават крепостта Калето.   Ремонтът на „Извора” трябва да приключи до средата на  октомври.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ