В „СИТИ КЛИНИК” МОНТАНА СПАСИХА МАЙКА И СИН С ИНФАРКТ

Публикувано на 18/05/2020 12:12
/ прегледи: 3 559
/ в Общество, Събития
0-1

Кардиолозите от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана спасиха  майка и син, получили  инфаркт в рамките на 48 часа. С оплаквания за стягане в областта на гърдите първа  в болницата постъпва майката. 61-годишната жена е с инфаркт. Случаят поема екипът на   д-р Гашарова,  пациентката е спасена и остава под лекарско наблюдение. 48 часа по-късно, в болницата е приет  мъж на 41 години, с болки в гръдния кош. Д-р Пандев,  приема пациента и диагностицира инфаркт. Кардиолозите спасяват младия мъж, а от екипа разбират, че това синът на дамата, която вече се възстановява успешно след лечението. Според медиците, благоприятното развитие на двата случая се дължи на бързата реакция на пациентите, навреме потърсили лекарска помощ и на факта, че са се озовали директно в кардиологията на болницата, която е единствената с III-то ниво на компетентност в  медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала за целия регион.

„Имали сме случаи на пациенти с роднинска връзка, но никога досега не сме приемали майка и син, за по-малко от 48 часа, и то с едно и също заболяване.“, разказва  Таня Антонова, старша медицинска сестра в отделението по „Кардиология“ на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

Лекарите напомнят, че симптомите на инфаркт понякога не са силно изразени и остават неглижирани от пациентите. Кардиолозите съветват да се следи не само за стягане в областта на гърдите, но и за какъвто и да е траен дискомфорт, умора, задух, замайване и други промени в състоянието, които продължават повече от няколко минути и биха имали нужда от лекарска намеса.

Многопрофилната болница е разположена  разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно – диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ