УДАРНО РЕМОНТИРАТ МЕЖДУСЕЛСКИ ПЪТИЩА

Публикувано на 11/07/2017 12:12
/ прегледи: 1 449
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-5

До края на юли ще бъдат подписани  договорите за рехабилитацията на 60 км четвъртокласни пътища в област Монтана. Ремонтите ще се финансират по Програмата за развитие на селските райони, съобщи  депутатът от ГЕРБ Дилян Димитрове.  Отсечките са  в общините  Вършец, Вълчедръм, Медковец, Бойчиновци, Берковица и  Георги Дамяново. Пътната връзка  от Видлишкия мост през селата  Видлица,  Чемиш и  Камена Рикса до Е-79 също ще бъде обновена със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество България – Румъния  За това са предвидени  8 млн. лева.

 

Още 10 км от пътя за Белоградчик през  с. Превала ще бъдат ремонтирани  до началото на зимата. Това е  отсечката от  язовир „Огоста” до  с Горно Церовене и още 3  км между с. Челюстница и с. Бели мел, каза още  народният представител.

Двамата депутати  са поели  ангажимент и  за рехабилитацията на още няколко отсечки. Първата е от Ерден през Бойчиновци, Мърчево, Владимирово до Лехчево. Другата е от разклона на Долно Церовене посока Дългоделци, Вълчедръм и Козлодуй. Вече се  проектира и  ремонта  на  ул.  „Индустриална” в Монтана. Народните представители вече са разговаряли за това с кмета Зл. Живков. Предстои искането за финансиране на ремонта да бъде внесено на заседание на МС.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Milen

    Смях отсечката с. Челюстница до с. Бели мел е готова от миналата есен , и е супер . Но от Геново до челюстница само я надраха с машини и я заминаха от есента. А този път през Камена рикса е безмислен трафика през петрохан е само за леки автомобили и не е кои знае какъв , вместо да се спестят няколко километра при положение че има алтернативни пътища , да се ремонтират някой от използваните по интензивно пътища с тези 8 мил. лева . а не да правят изчезнал път , но сигурно тук повече може да се краде. направете пътищ дето се исползват реално и са трагични а не такива дето може и да се ползват ако се намери кой да мине по тях. няма да се учудя ако решат за пореден път да крадът пари и за път между Копиловци и Чипровци които пак е дез алтернатива но няколко пъти се прибират пари от там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ