СЛЕД ДВА МЕСЕЦА МОНТАНА ЩЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКИ СТАДИОН

Публикувано на 01/08/2017 17:05
/ прегледи: 2 167
/ коментари: 4 / в Общество, Спорт, Събития
1

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът Златко Живков дадоха старт на ремонтните дейности на стадион „Огоста“. Общата стойност на проекта е 996 931,39 лв, като се предвижда изграждането на нова, съвременна дренажна система и подмяна на тревната настилка на стадиона, реконструкция на стълбове и подмяна на осветлението. „За първи път стартираме реконструкция на стадион с водосвет и се надявам, че с помощта на Бога, няма да има проблеми и отлагания на ремонтните дейности, каквито имаше на други места, за да може отборът на „Монтана“ да се върне в къщи за важните мачове, които предстоят в битката за промоция в Първа професионална лига“, заяви Кралев.

И отбеляза че в  двата му мандата като министър на младежта и спорта са ремонтирани  9 стадиона. ”Футболът е най-практикуваният от нашите деца спорт. Над 80 хиляди души се занимават организирано с футбол в системата на БФС.  И не беше редно толкова много години държавата да се прави, че футболът не съществува“, допълни  Кралев. Детско-юношеската школа на „Монтана“ също е част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, която ММС финансира за втора поредна година.

Кметът на Монтана Златко Живков подари на министър Кралев флагче и екип на футболен клуб „Монтана”.

„Искам да благодаря на хората, които през последните 15-години се стараеха да направим подобрения в сградите, трибуните, атлетическата писта, електронното табло. Само след няколко месеца  ще бъдем първият град в Северозападна България, който ще има стадион, отговарящ на всички условия за провеждане и отразяване на спортни събития. За това ми позволете да благодаря на българската държава, на българското правителство и на г-н Красен Кралев, че помогнаха да се реализира този проект“, заяви Живков.

За старта на ремонтните дейности дойдоха областният управител Росен Белчев, депутатите Дилян Димитров и Ирена Димова,Емил Костадинов и Антон Попов от БФС. Докато на стадион „Огоста“ вървят ремонтните дейности отборът на Монтана ще играе домакинските си срещи в Чипровци.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Мечо

    Що неоправи водния си цикъл мустакатият.Дреме ми за стадиони ще окрадне това .Изтрошихме си копите по тия улици

  2. Левски

    Е то това е целта,хората ще ядат волейболни,футболни и баскетболни топки,а че не останаха нормални хора дреме им нали да се прибират некви пари там,абе важното е циганите да са им добре да си ги избират по край изборите,вината е в нас защото търпим всичко това не в тях

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ