МАРТИНА – СПОРТНАТА НАДЕЖДА НА МОНТАНА

Публикувано на 21/12/2021 17:05
/ прегледи: 2 292
/ в Общество, Спорт, Събития
DSC_0130 (1)

Най-перспективен млад състезател на Монтана 2021 г. е Мартина Псалтирова  от карате клуб Монтана 2017. Днес Мартина получи ценния приз на церемония в община Монтана. Грамоти имаше за първите  10 състезатели, класирани в традиционната анкета Спортист на Монтана –  2021г. В допитването участваха треньори, спортни журналисти, общественици. Победителят сред 50-те номинирани e Стефан Григоров със 195 точки.

Стефан Григоров за пети път става Спортист на годината в Монтана, той е национален състезател, мъже, категория 55 кг. Тази  годината Григоров спечели първи места на шампионатите за мъже в София и Ловеч и стана трети на Международния турнир „Дан Колов – Никола Петров” в Пловдив. Стефан Григоров не присъства на награждаването, тъй като е на лагер на Белмекен с националния отбор. Най-перспективен млад състезател на Монтана 2021 г. е състезателката на карате клуб Монтана 2017 Мартина Псалтирова, с треньор Даниел Псалтиров.

В приложно-техническите спортове първа е парашутистката от  националния отбор Ани Стаменова. Състезателката на Аероклуб – Монтана, в дисциплина „целно кацане”, заема 12-то място в световната ранглиста за 2021 и 2 място в

Въпреки трудностите и ограниченията Монтана остава спортен център на Северозапада, подчерта Стефка Александрова,, председател на комисията  за Децата , младежта и спорта в Общинския съвет.

Състезателите в призовата десетка:

1. Стефан Григоров (Слава) – борба

2. Александра Руменова (Спарта) – бокс

3. Ариана Кузманова (Атлет) – лека атлетика

4. Виктория Стойчева (Монтана) – баскетбол

5. Дебора Георгиева (Слава’83) – джудо и самбо

6. Денис Димитров (Слава) – лека атлетика

7. Димана Макариева (Монтана) – баскетбол

8. Петър Петров (Компас) – карате

9. Стефан Чавдаров (Монтана) – волейбол

10. Христина Иванова (Монтана) – баскетбол

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ