СЛЕД 60 Г. АЛЕЯТА С ЧИНАРИТЕ ВЪВ ВЪРШЕЦ Е КАТО НОВА

Публикувано на 04/11/2022 16:04
/ прегледи: 540
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

След повече от половин век най-известната алея в региона вече е напълно обновена. Асфалтът на Алеята с чинарите, свързана с романтичните спомени не само на хората от  Вършец, но и на стотици туристи е заменен  с нов гладък паваж, и модерна алея за велосипедисти. Това е само първият етап от обновяването на булеварда, предстои ремонт и на останалата част.

Новите паваж, тротоари, водопровод,  велоалея, подменените  сградни отклонения са стрували 960 000 лв, обясни кметът на Вършец инж. Иван Лазаров . Общината  има договор с МРР за втория  етап от обновяването на  още около 540 м  от алеята за  1,2 млн лв .  До края на годината  ще бъде преведена  половината от сумата, останалата част – през следващата  годината.

Паралелно с ремонтите община Вършец вече е получила 150 000 лв за проектиране на ремонтни работи след наводнението от тази пролет. Ще бъде възстановен около 1 км от разрушената корекция на коритото на река Ботуня, както и два моста. Щетите от наводнението в средата на месец юни са за над 7 млн лв.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Додо

    Браво, да е за пример на Злати дето остави старите бордюри на площада. Нека иде в десет пъти по-малкия Вършец да види как се случват нещата. А сме областен град уж. Нямам думи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ