СЕВЕРОЗАПАДЪТ НАТИСКА ЗА ПЪТИЩА

Публикувано на 12/07/2017 13:01
/ прегледи: 1 107
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
2

На работна среща във Враца областните управители на Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен  обсъдиха приоритетите за развитие на Северозапада за следващата година. „Започнахме с пътищата, защото те са най-важни за икономиката”, каза след срещата областният управител на Монтана Росен Белчев.

Приоритетни за следващата година ще са отсечките, които свързват отделните области, като дължината на ремонтираните участъци ще е еднаква за всички региони.
Актуализирането на исканията по Програмата за развитие на Северозапада, ще продължи и през следващия месец.

1 800 000 лева чака област Монтана от комисията по бедствия и аварии. Очакваме на заседанието си следващата седмица средствата да бъдат одобрени и да започне работа по ремонта на дигите , почистване и обезопасяване на речните корита, каза депутатът Дилян Димитров.

Вече е  изготвена  карта на 9 –те  рискови участъци , сред тях два с дължина по 150 м между селата Говежда и Дълги дел, както и компрометираната от години дига на р. Огоста край с. Владимирово.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Парламентарен контрол, средата на юли миналата година. Въпрос към министъра на финансите Владислав Горанов на депутата от Видин Вили Лилков какво става с програмата за Северозапада, защо се бави и не се изпълнява. Отговора на министъра беше много показателен–ще Ви направим пътища и какво, всички ще минават оттук транзит и това с нищо няма да ни помогне. А иначе сме били приоритет, пък и нали Цв. Цв. каза преди изборите, че ако правителството е на ГЕРБ това ще е мандата на Северозапада. Няма да е далеч времето, когато ще започнат извинения и опреавданията, че каквото е могло се е направило, но процесите тук са необратими!

  2. Краси

    Крайно време беше някой да се замисли,че и в този край живеят хора. От 1989 година депутати-адвокати и какви ли не други, дремеха в Народното събрание и лапаха парички, но нищо не направиха. А дано ,Дилян Димитров да направи нещо! Да се надяваме, че няма да забрави откъде е……

  3. луна

    Ще видим колко ще направят, от освежаване на пътя има нужда и в някой квартали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ