СТОТИЦИ ЗЕМЕДЕЛЦИ НА ПРОТЕСТ В МОНТАНА

Публикувано на 18/09/2023 12:12
/ прегледи: 1 117
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Над 150 земеделски производители протестират в Монтана. Стотици земеделски производители от област Монтана протестират срещу отпадането на забраната за внос на украинско зърно. Още в 9 часа колоната  от селскостопански машини  се подреди  в локалното платно в райно ана Мебелната къща.

Недоволните облякоха тениски с надпис „Терорист“ и  издигнаха лозунги: „Долу предателите на България“, „Присмех над човешкия труд и живот“.

След разговори с полицията колоната се насочи към Е79..  Тракторите обиколиха входа на Монтана, част от тях стигнаха до мястото, където пътят ще бъде блокиран. Шофьори аплодираха протеста с думите „С вас сме4.

„Работният ми ден започва в 5.30 сутринта и приключва в  полунощ, синът ми е 12 клас, става сутрин да издои биволиците и тогава отива на училище“,  разказа животновъд от с. Владимирово. Той е един от малкото останали, които все гледат овце и биволи. Преди четири години в община Бойчиновци е имало  32 животновъди, сега са 19. С млякото от месеци изхранва животни, защото никой не го изкупува.

Заради проетста движението по Е-79 бе спряно.

Утре земеделци от района заминават за столицата, за да се включат в ационалния проетст там.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ