4 ФИРМИ В СПОР ЗА РЕМОНТ НА ПЪТЯ БЛАГОВО-МОНТАНА

Публикувано на 15/01/2020 9:09
/ прегледи: 961
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-12

Четири са отворените оферти в тръжната процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на пътя  с. Благово – северна промишлена зона на Монтан, съобщават от АПИ.. Отсечката с дължина 7 км е част от второкласния път  II-81 Костинброд – Берковица – Монтана. Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развитие на граничните зони „Интеррег V-A Румъния-България и е на стfйност  5 549 515 без ДДС.

Отворените оферти са на:

  • „ХИДРО-ВОД СТРОЙ“ ДЗЗД, С УЧАСТНИЦИ: „ВДХ“ АД И „ХИДРОСТРОЙ“ АД;
  • „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД;
  • „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ – М“ АД;
  • „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД.

Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града. С изпълнението на проекта ще се възстановят технико-експлоатационните характеристики на отсечката, като се осигури оптимална скорост на движение и повишаване безопасността на движение.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя. Ще бъде укрепен участък от 120 м със свлачищен процес при 95-ти км, в непосредствена близост до язовир „Чернила“. Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 12 месеца.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Alsim

    ДА БЕ, 7 КМ. ЗА 12 МЕСЕЦА. ВИЖТЕ ХОРАТА, НОВИ ПЪТИЩА ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ПРАВЯТ ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ