РАЗРУШЕНА ДИГА КРАЙ ВЛАДИМИРОВО НАВОДНИ ПОЛЕ

Публикувано на 18/03/2015 15:03
/ прегледи: 1 202
/ в Общество, Събития
novini-montana

Река Огоста наводни терени в землището на с. Владимирово заради разрушена дига. Около 200 метра от предпазното съоръжение е компрометирано и при по-високи води разливът засяга земеделски земи. Това установи поредната проверка на хидротехничските обекти на територията на региона разпоредена от областния управител Ивайло Петров.
Освен край Владимирово, нарушена е и дигата в промишлената зона на Лом. Местни жители вземали от нея инертни материали и копаели за да търсят старо желязо.
Нито един от общо 61 водни обекти в областта в момента не застрашава пряко населението. Обемите на повечето от язовирите са под критичното ниво, тези които са пълни се изпускат контролирано, каза областният управител Нивото на реките също не представлява опасност.
Министерството на земеделието и храните ще осигури средства за изграждане на система за видеонаблядение на язовир „Огоста”. Въпреки че, обемът му се повишава все още е доста под средногодишният от 360 млн кубика. В момента в язовир „Огоста” има 308 млн куб. м. вода, изпускат се по 42 куб. м. в секунда.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ