ПРОВЕРЯВАТ ЕКОПРОЕКТИ НА ОБЩИНИ И УЧИЛИЩА

Публикувано на 16/11/2016 9:09
/ прегледи: 430
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
img_20160917_174351

Експерти от РИОСВ – Монтана проверяват изпълнението на проекти от конкурса : „Обичам природата и аз участвам – 2016“.

Двадесет и девет проекти на общини, кметства, училища и детски градини от областите Монтана и Видин са получили финансиране през 2016 г. От тях 13 са на общини и кметства, 8 на училища и 8 на детски градини. Финансирането е до 10 000 лева за общини и кметства и до 5 000 лева за училища и детски градини.

Срокът за изпълнение на дейностите по проектите за училища и детски градини е 30 октомври, а за общините и кметствата до 30 ноември. В училищата и детските градини в областите Монтана и Видин изпълнили проекти е установено, че са облагородени дворове, засадени са цветя, монтирани са беседки и детски съоръжения за игри на открито, изработени са дипляни и брошури, които са разпространени сред учащите. В някои от училищата е закупена апаратура за презентации и открити уроци.

Експертите от екоиспекцията са проверили отчета за изпълнението на реконструкцията на част от вътрешна водопроводна мрежа с. Раброво, общ. Бойница, обл. Видин, която е финансирана със средства по договор на община Бойница с ПУДООС.

 

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ