ПОВЕЧЕ ДЕЦА В ПЪРВИ КЛАС ТАЗИ ГОДИНА

Публикувано на 16/09/2019 10:10
/ прегледи: 485
/ в Общество, Събития
1-1

Първокласниците  в област Монтана  тази есен са 1056,  с 21 повече от миналата година.
Със  100 по-малко са  учениците в региона тази учебна година,  показват данните на регионалното управление по образование. 12 659 момичета и момчета прекрачват училищния праг на 16 септември. Те влизат в класните стаи на 61 училища, съобщи началникът на РУО  Трайка Трайкова.

„Изключително съм доволна, че механизмът за връщане на учениците в класните стаи сработи в регион Монтана. 28 екипа са направили над 1300 посещения. Установили са, че 378 деца  са заминали със семействата си в чужбина, 98 не са открити и за това е информирана полицията, а 280 са върнати в класните стаи. 147 от върнатите в училище са под постоянно наблюдение, тъй като все още не посещават редовно часовете. Те се водят деца в риск и за тях се прави всичко, за да се върнат трайно в клас.”, подчерта Трайкова.
В регион Монтана има вече дуално обучение. Така се обучават учениците от специалността хлебопроизводство на училище „Никола Вапцаров”  в Монтана и машинните техници от гимназия „Христо Ботев” в града. Дуално обучение по същата специалност има и в Лом.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ