10 СТИПЕНДИАНТИ НА ФОНДАЦИЯ”ВЕЛИКОВ”ТАЗИ ГОДИНА

Публикувано на 15/09/2019 16:04
/ прегледи: 489
/ в Общество, Събития
novini-montana

За 16-та поредна година доц. Борислав Великов  подкрепя финансово млади хора от регион Монтана за образованието им.

През трите си мандата в парламента като народен представител на Монтана, и извън него, доц. Великов подпомага с лични средства образованието на студенти и ученици от област Монтана, насърчава младежите да учат и да се развиват, а после да се върнат в родния  край и да работят за съживяването му.

45 от стипендиантите  вече са завършили образованието си и се реализират в живота. Десет младежи  ще бъдат подпомагани през настоящата учебна година.

Някои са без родител или от социално слаби семейства и са подкрепяни още от основното и средното училище, после и във висшето. Сред дипломираните има ядрен физик на работа в Германия,  експерт в администрацията на Народното събрание, химик специалист по  фин органичен синтез и супермолекулярна химия, юрист в ДАНС, счетоводители, финансисти, учители, танцьор и още много други.

„Не поставям някакви специални условия на моите стипендианти. Но препоръката ми е да имат висок успех и желание после да се върнат и работят за родния край”, каза на традиционната си среща с младите хора доц. Великов.

За  15 години за стипендиите тойъ е отделил близо 150 000 лв.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ