ПЕТИМА ЗАСТРАШЕНИ ОТ ГЛОБА ЗАРАДИ НАРУШЕНА КАРАНТИНА

Публикувано на 24/03/2020 16:04
/ прегледи: 1 823
/ в Общество, Събития
10

49-годишен мъж от Вършец с наложена карантина бил открит от полицията в столицана. Срещу нето се води разследване. Същата е съдбата на 42-годишен мъж от Лом под домашна карантина, който бил открит в Якимово. Друг тегов съгражданин, забелязан от съседи пред магазин също е проверен от полицията.Мъжът  отрекъл нарушението, но при преглеждането на камерите в обекта  станало ясно, че е бил там в 12,09 часа в понеделник. Карантината нарушили още  22-годишен от Монтана и 32-годишен от Бойчиновци.

Срещу всички тях са образувани досъдебни производства.

След влезлите в сила законодателни промени от 14.03.2020 г., за  нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Двама непознати  нападнали посред нощ 52-годишен мъж от с. Славотин. Те  нахлули в стаята  на човека около полунощ  в неделя срещу понеделник. Ударили  го с юмрук по челото и задигнали от шкаф в стаята 80 лева.

На следващия ден пострадалият е подал сигнал в полицията.  Нападателите вече са установени  – двама мъже от село Сливовик на 29 и 40 години. Те са  в ареста, срещу тях е образувано досъдебно производство за грабеж.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ