НЯМА ДОКАЗАН СЛУЧАЙ НА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ОБЛАСТТА

Публикувано на 04/04/2021 10:10
/ прегледи: 1 669
/ в Крими, Общество, Събития
IMG_3191 (1)

Повече от  30 сигнала за купуване на гласове са проверени в деня за размисъл в област Монтана. Няма образувани досъдебни производства, казаха от ОД на МВР.

В нощта срещу събота, неизвестен е счупил с камъни  2 прозореца на дома на кмета на Берковица Д. Каменова. Няма пострадали, полицията разследва случая. Засега няма данни инцидентът да е свързан с изборите. Досъдебното производство е за повреждане и унищожаване на имущество, каза окръжният прокурор Росен Петков.

Часове преди началото на изборния ден в РУП в Берковица и Монтана са задържани двама мъже, шофирали след употреба на алкохол.Тестът за алкохол на  задържания 31-годишен  в Берковица показал 2.03 промила, на  25-годишния  шофьор в Монтана  1,9 промила. Срещу тях се води разследване.

Над 420 служители от  звената на ОДМВР Монтана – РДПБЗН Монтана, ЗЖУ  /Зонално жандармерийско управление, ГД „Гранична полиция” и базата на ГДНП /Главна дирекция Национална полиция/  в Берковица са ангажирани със сигурността на местата за гласуване в област Монана;  227 СИК, 188 машини за гласуване и 14 подвижни секции, както и с други дейности за обезпечаване на реда и сигурността при провеждането на изборите. Охраната ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от пресслужбата на полицията в Монтана.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ