ЗА ДЕН ПОЖАРИ ИЗПЕПЕЛИХА НАД 1 200 ДКА СУХИ ТРЕВИ И ХРАСТИ

Публикувано на 28/02/2019 1:01
/ прегледи: 198
/ в Общество, Събития
1

Със затоплянето на времето зачестиха пожарите в открити местности в региона. Само за денонощие екипи на пожарната са гасили 15 запалвания на сухи треви ихрасти. Най-големи са били пожарите в землищата на с. Буковец – обгорели 350 дка, Лом местността  „Маймун баир”  – 500 дка, Медковец до жп гарата  – 300 дка., Липен  -100 дка.

В частне имот на ул. „Шипка” в Лом е пламнала  селскостопанска постройка.  Причината за пожара е горяща суха трева в двора. Огънят е унищожил 30 кв.м. покривна конструкция, домашно имущество на едно домакинство. Спасена е една сграда.
В 21,48 ч.в четвъртък  е получен сигнал за обърнат и горящ товарен влак в с Медковец, до ж.п. гарата. За ликвидиране на произшествието са изпратени един противопожарен автомобил от Лом с 4-ма огнеборци,   един противопожарен автомобил  от Монтана с 4-ма огнеборци и 2 автомобила на сектор „Специализирани оперативни дейности” с екип от 6 служители. На място екипите са  установили , че сигналът не отговаря на истината и горят 300 дка суха трева около ж.п. линията.
И още един лъжлив сигнал – . екип на РСПБЗН Монтана излиза на сигнал за запален комин на ул. „Извора“ в  Монтана, подаден половин час след полунощ.  На място е установено, че сигналът е лъжлив.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ