МОНТАНА РАЗПЛАТИ 11 МЛН. ЛЕВА ПРЕЗ ЯНУАРИ

Публикувано на 31/01/2023 12:12
/ прегледи: 212
/ в Общество, Събития
DSC_0904

През първия месец на новата година община Монтана е разплатила 11 млн. лв., въпреки че събраните данъци и такси са едва 360 000 лв.  4 млн. е общата сума за заплатите на заетите в администрацията и изнесените общински  звена, 1,5 млн. от преходния остатък са върнати по сметките на училищата. Направена е и вноска от 1 млн  по кредит на общината.

Общината  e платила възнагражденията и на хората, ангажирани с изпълнението на десетки проекти, въпреки забавените плащания от оперативните програми, които ги финансират. „Направихме го, за да могат те да поемат текущите си сметки, сега през зимата”, обясни кметът Златко Живков.

Рекордна е и сметката от 115 000 лв за природен газ на общината. В  сумата не влизат плащанията за отопление на училищата и градините. От началото на лятото миналата година до сега общини и гражданите, които ползват природен газ не са компенсирани по никакъв начин от държавата.

На 1 февруари община Монтана стартира официално данъчната си кампания, като  кметът, заместниците му и част от общинските съветници първи ще се внесат дължимото в общинската хазна. В първите три месеца на кампанията можем да платим данъците си с 5 процента отстъпка.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ