5 000 СА БЕЗРАБОТНИТЕ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЛАСТТА

Публикувано на 03/11/2015 12:12
/ прегледи: 783
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
park-22

Близо 5 000 са регистрираните безработни със средно образование в област Монтана. По данни на Агенцията по заетостта през месец септември 4 937 души /44 % / от включените в списъците на бюрата по труда са със средно образование. Специалистите, които ползват услугите на звената на службите по заетостта са над 12 % или 1 382, а тези с работнически специалности 3 340, близо 30 на сто.
11 231 са регистрираните безработни в областта, за последния месец безработицата в региона е паднала с половин процент.
В община Монтана равнището на безработица в края на август е 9,8 %, във Враца 9,3 %, във Видин 13,2.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Цветан Петков

  и като ида да се запиша на тая борса, освем че ше ме запишат че съм безработен и ше си праа разходки из целия град, ше си вада медицински, съдебни свидетелства. в прециз даже ми казваха че като нема ТМТ тая диплома е невалидна (връх на олигофренията) друга работа освем че моа да броат безработните моа ли да вършат бе

 2. Илиева Виктория

  Смятъм че Управителите на фирми би трябвало да провеждат събеседвана с къндидатите за работа още в борсата .И сами да преценят дали ще го приемат или не .А не да се разкарват хората до определеното място и да се укаже че то е заето .Разберете едно ,че доверието вече разклатено ,и хората отчаяни .А за да се вазтънови трябва работа и то много работа.

  1. Barni

   Ако кандидатите пишат „правилно“ като Вас и им тече мисълта по същия начин – по-добре да не кандидатстват и да не се разкарват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ