МОНТАНА КУПУВА ДРОН ЗА ДА СЛЕДИ ПУШЕЦИТЕ ОТ КОМИНИТЕ

Публикувано на 22/01/2020 12:12
/ прегледи: 459
/ в Общество, Събития
1-0

С 51 000 000 лв трябва да покрие разходите си тази година община Монтана.

29 500 000 лв ще осигури държавата, планираните собствени приходи са  близо 22 000 000 лв.

„Монтана остава  финансово най-стабилната община в областта и през тази година. съотношението на държавната субсидия  към собствените приходи е  53:47, подчерта по време на публичното обсъждане на  бюджет 2020 кметът Златко Живков.

Най-голяма част от средствата и тази година  са  за образование и социални  дейности.

Значително нарастват и средствата за капиталови разходи, те са 5,7 млн лв.

Монтана отново ще разчита на финансиране по европейски програми. Тази година трябва да бъдат извършени близо половината от предвидените дейности по Програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух за над 6 млн лв.  Тя се финансира от два източника –  LIFE  и ОПОС. Предвидени са и 30 000 лв за купуване на дрон, с който да се следи атомосферния въздух и съдържанието на пушеците от комините.

Ще бъдат изградени 5 нови детски площадки. Продължават общинските програми за осигуряване на стипендии на студенти по медицина и педагогика, фонд „ин витро”, както и еднократната помощ при раждане на дете.

В края на март трябва да бъде отворен и наказателния паркинг и синя зона за репатрирани неправилно паркирани автомобили. За подготовката му са предвидени 150 000 лв.

С 5 000 лв се увеличават средствата за безплатни карти за пътуване на хората над 70-годишна възраст. С предвидените 35 000 лв възрастните хора ще могат да получат едногодишни, а не само сезонни безплатни карти.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ