МОНТАНА ИЗУЧАВА ИСЛАНДСКИЯ ОПИТ

Публикувано на 26/09/2022 11:11
/ прегледи: 300
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Специалистите от професионален и образователен център „Хрингсяу“ – Исландия представиха своя богат опит на регионален форум, чийто домакин бе Монтана. Организацията е партньор на община Монтана по проект „Изграждане на Младежки център “, финансиран по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Хелга Ейстейнсдотер, директор на център „Хрингсяу” и Гигя Балдърсдотер, координатор „Международни проекти и социални медии“, разказаха за работата на организацията и участието й в международни проекти като Еразъм+ и Норд+.

Споделен бе опит за начините и възможностите за достигане до младежи и възрастни, които без услугите на центъра не биха могли да завършат училище и да намерят работа. Представена бе системата за подпомагане, за образователна и професионална рехабилитация в центъра, който разполага със социален работник, ресурсни учители,  образователни и професионални консултанти. Сред изучаваните дисциплини са техники за учене и критично мислене, и професионално ориентиране.

Николай Цветков, управител на Младежки център – Монтана, представи дейността му до този момент и възможностите за изграждане на сътрудничества с всички местни организации, работещи с младежи.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ