МОНБАТ ПРОДАВА ЗАВОД В ГЕРМАНИЯ

Публикувано на 25/05/2022 16:04
/ прегледи: 1 545
/ в Общество, Събития
smart

Стартъпът за батерии за електромобили Britishvolt  ще купи германския разработчик и производител на батерийни клетки EAS от българската компания „Монбат“ за 36 млн. евро, за да увеличи собственото си производство, съобщават икономически издания  цитирайки прессъобщение на Britishvolt.

Базираната в Нордхаузен, Германия, EAS е „пионер в разработването и производството на широкоформатни литиево-йонни клетки, използвайки иновативна и компактна технология за производство на електроди“, която е идеално подходяща за нейния собствен високопроизводителен формат на акумулаторни клетки „46xx“ с голям пробег.

Britishvolt работи с британските производители на спортни автомобили Aston Martin и Lotus за разработване на високоефективни батерии за електромобили.
Монбат купува германската компания през 20217 г., като предвижда инвестиции от  над 5 млн.евро през следващите две години в ново модерно оборудване.  Компанията изнася продукцията си в над 60 страни. 

Приходите от дейността на Монбат  за периода януари-март са 86  млн. лева в сравнение с 88  млн. лева за януари-март 2021 г. Общите приходи са за малко над 88,9 млн. лева при 89,8 млн. лева година по-рано. При разходите за възнаграждения и осигуровки има известен спад. Печалбата на дружеството в края на март възлиза на 4,263 млн. лева при 6,995 млн. лева година по-рано, като намалението е с 39%.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ