ГРЕШКА В ТЕСТА ПО НЕМСКИ ЕЗИК СТРЕСНА ЗРЕЛОСТНИЦИ

Публикувано на 22/05/2015 16:04
/ прегледи: 552
/ в Общество, Събития
novini-montana

Зрелостници изпаднали в паника, след като открили, че в изпитния тест по немски език имало грешка. Според тях, след въпрос 45, тестът продължавал не с въпрос 46, а с въпрос номериран отново с 31. Била сгрешена номерацията на 5 поредни въпроса. И така в теста се дублирали номерата от 31 до 36. Не е ясно как ще бъдат проверявани, както и дали това ще повлияе на оценките.
Засега никой от регионалния инспекторат по образование в Монтана не потвърди, нито отрече, че наистина е имало такъв проблем. „Обърнете се към Министерството на образованието” , бе отговорът на шефката на инспектората Трайка Трайкова. Тя уточни, че изпитът по немски в Монтана е приключил. Според справката на РИ на МОН в Монтана матура по немски език са избрали 17 ученици.

Въпреки всички опити на администрацията на МОН, да не отговаря на журналисти, пет часа след края на изпита по немски от пресцентъра на министерството отговориха така:“Във връзка с установена неточност в последователното номериране на изпитните задачи, в 8.49 ч. чрез регионалните инспекторати по образованието училищата, в които се провежда ДЗИ по немски език, са уведомени, че при въпросите към част III, текст А, номерата от 31 до 35 (стр. 6 и 7 от изпитния материал) следва да се отбелязват като номера от 46 до 50 в листа за отговори. Тази техническа грешка няма да промени резултата от изпита.“ Това е. Надеждата ни е, че на следващи изпити чиновниците на просветното министерство не само ще са по-бодри и съсредоточени, но и че ще обясняват навреме грешките си.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ