МНОГО ДВОЙКИ НА ИЗПИТИТЕ В 7 КЛАС

Публикувано на 04/06/2015 14:02
/ прегледи: 671
/ в Общество, Събития
novini-montana

Двама от всеки десет седмокласници имат двойки на изпита по български език при външното оценяване. Средният успех по този предмет за региона о 3,70. Резултатите по математика са още по-лоши. Тук повече от 30% от участвалите в изпита имат оценка „слаб”. Средният успех е едва 3,14.
„Резултатите от изпитите са притеснителни, те са най-ниски за последните 4-5 години,“ каза началникът на РИО – Монтана Трайка Трайкова. Пред кабинета й вече има разстроени родители на седмокласници с двойки, които търсят вариант децата им да продължат в средни училища. Възможности, разбира се има, всички , които са се представили зле тази година, мотаг да кандидатстват и след 8 –ми клас в професионални гимназии. Важно е обаче, през следващата учебна година да учат повечи.
Най-зле представилите се седмокласници на външното оценяване са от училищата в Якимово, Медковец и Брусарци. Най-високи оценки имат децата от ПМГ-, Девето СОУ, Мърчево и Чипровци. Нито един седмокласник от региона няма пълни шестици на двата изпита.
В изпита по БЕЛ са участвали 1 124 деца, по математика 1 110.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ