СПЕЦ ОТ БОП СТАНА ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА В МОНТАНА

Публикувано на 04/08/2015 12:12
/ прегледи: 3 799
/ в Общество, Събития
novini-montana

Ст. комисар Ивайло Антонов е новият директор на ОД на МВР в Монтана. Днес той бе представен официално пред служителите от дирекцията от гл.секретар на вътрешното министерство Георги Костов. Досега И. Антонов е ръководил дирекцията за противодействие на финансови престъпления свързани с „изпирането на пари” в ГДБОП. На 45 години е, роден е в Берковица, от 1999 е в системата на МВР. Назначен е в Монтана за 1 година, дотогава за директорския пост ще бъде обявен конкурс. Предстои новият директор да предложи свои заместници. На въпрос ”ще има ли смени и на началници на РУП” отговорът бе ”Ще им дам две седмици и тогава мога да кажа”.
С 3 % се е увеличила престъпността в региона за последните шест месеца. Най-много са нараснали домовите кражби с 8 на сто.
Шестима служители на ОД на МВР ще се включат в графиците на охранителна полиция на РУП І Монтана, съобщи главният секретар. Още патрулиращи полицаи ще има и във Вършец, като дежурната част в местното РУП ще бъде закрита и функциите й ще се поемат от РУП – Берковица.
Още 420 служители на МВР охраняват обществения ред  в страната през последните месеци. „Ще станат 600”, заяви Г. Костов като подчерта, че това не са новоназначени хора а прехвърлени от други служби.
МВР вече подготвя изискванията за набиране служители за приемните си в ромските квартали. Изискванията са – да познават бита и обичаите на ромите и да владеят езика. Ден преди излизането си в пенсия досегашният директор на ОД на МВР  ст. комисар Иван Георгиев получи почетния знак на МВР.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ