МЛАД ФЕРМЕР ЗАГИНА НЕЛЕПО КРАЙ ЗЪРНОБАЗА

Публикувано на 29/03/2016 12:12
/ прегледи: 3 352
/ в Крими, Общество, Събития
10.11.speshna

36-годишен мъж от Кнежа е загинал от волтова дъга  около 9 часа сутринта в понеделник край зърнобазата  в с. Мърчево.  Д. В.  изчаквал реда си на шосето, за да влезе в обекта на  фирма „Агро Сантия” .  Решил да почисти празната гондола на влекача „Скания” преди да натовари зърното. Повдигнал гондолата, без да съобрази ,че е под далекопровод. „Спри, спри”, извикали няколко шофьори от опашката. Мъжът хванал дръжката на врата на кабината,  но в този момент металната гондола вече докоснала 20 KV далекопровод. Младият мъж  загинал на място.

Очевидци се обадили в Инспекцията по труда в Монтана. В 9.30 екип на инспекцията бил на мястото на инцидента, каза директорът на ИТ Димитър  Петров. Направен е оглед, започнала е пълна проверка на условията за труд и безопасност в обекта. „Ще проверяваме и дали е правен задължителния  инструктаж по Закона за безопасни и здравословни условия на труд”, допълни Д. Петров. Загиналият 36-годишен мъж е единствения служител на собствената си фирма, така че там ИТ не може да проверява никого.

От полицията уточниха, че по случая е образувано досъдебно производство  по чл. 115 от НК /за предумишлено убийство/ Наблюдаващият прокурор  е разпоредил няколко експертизи- между тях електротехническа, както и да бъде взето становище от елтехник „волтовик”.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ