ДВАМА В АРЕСТА ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Публикувано на 16/08/2017 12:12
/ прегледи: 1 327
/ коментари: 1 / в Крими, Общество, Събития
Untitled 3

Мъж на 37 години и 17-годишно момче са задържани вчера за телефонна измама. В джобовете на двамата роми от Вършец имало 1 220 лева, над 300 долара, три мобилнителефона и златни накити. Няколко часа преди да бъдат арестувани  двамата прибрали от 72-годишна жена от Монтана 14 000 лв. По тяхно указание тя оставила плика с парите зад табло на газопреносната мрежа на ул. „Калето” в Монтана. Лошият късмет на двамата не проличал в началото на деня.  Около 9 часа те се обадили на жертвата си и я убедили, час и половина по-късно да остави на определено място  парите си „за да помогне за залавянето на телефонни измамници”.

Не след дълго  37-годишния П. Р.  и 17-годишният му помощник били задържани. В автомобила им „Опел Зафира” , паркиран до театъра в Монтана криминалистите открили  20 450 лв, 3 мобилни телефонни апарати в комплект със сим-карти, таблет и златни накити. Вероятно двамата имат участие в телефонни измами през последните 2-3 месеца на територията на  Монтана, смятат криминалисти.

Разследването  продължава, съобщават от пресслужбата на Од на МВР – Монтана.

Във вторник е станала още една измама. Около 11 часа  80-годишна жена оставила плик със   7 000  лв  под контейнер за смет срещу оранжерията за цветя на ул. „Извора“ в Монтана . Тя също била заблудена , че помага за залавянето на телефонни измамници.

Над 400 телефонни измами са станали в страната от началото на 2017 г., като са се увеличили с над 6 % в сравнение с миналата година.  Стойността на измамите е над 3,5 млн лв, съобщиха от МВР.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ