МЪЖ ОТ МОНТАНА ЗАДЪРЖАН ЗА ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА

Публикувано на 12/08/2015 15:03
/ прегледи: 1 233
/ в Общество, Събития
поли

Мъж от Монтана е задържан за телефонна измама, съобщиха от полицията. 56-годишният Ц. Н., който живеел в Плиските е в ареста на РУП – Лом от 18 часавчера. Задържан е в момент, когато възрастно семейство му предавало 800 лева „за освобождаване на климатици от митницата поръчани от братовчед на съпругата”

Историята обаче започнала  около 12.30ч. на домашния телефон на  71-годишният Е.Б. и съпругата му Ц.М. от гр. Лом 12,30 ч. позвънил непознат  и при  разговор с жената обяснил, че са нужни  2 000 лв. за освобождаването на 4 немски климатици от митницата, заявени от неин братовчед. Уговорили се в дома им да дойде „представител от офиса за получаване на парите”. По-късно пред дома им дошъл непознат мъж на възраст между 40 – 50 години, с пълно телосложение. Съпругът мъжът предал уговорената сума от 2 000 лв, след което непознатият си тръгнал.

Все още текат разпитите на зъдържания. Най-вероятно той е „муле“, т.е. този, който отива да вземе парите от измамените. Организаторите обаче са други, смятат разследващи. Вчерашният случай е седмият за последните дни, при който измамници прибират пари от наивни пенсионери по един и същ сценарии- за освобождаване на климатици от митницата.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ