ИНСПЕКТОРИТЕ ПО ЧИСТОТАТА С НОВИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВЕЛОСИПЕДИ

Публикувано на 03/06/2019 13:01
/ прегледи: 633
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-1

Петима инспектори с електрически велосипеди ще се грижат за опазване на реда и чистотата в Монтана занапред. Чисто новите колелета вече са в специално изградената станция пред входа на общината, инспекторите, на които са поверени  направиха първите обиколки.

„Монтана е първа, няма друга община в страната, която да ползва този начин за бърз, ефективен и екологичен контрол”, каза Стефан Иванов  от фирма „Крос”, където са произведени модерните велосипеди. Пробегът им с едно зареждане на батерията е 100 км, което означава, че всеки от инспекторите ще спира в зарядната станция веднъж на два или три дни.

„Цялата инвестиция е за около 50 000 лв, само велосипедите струват по 3 000 лв  всеки”, отбеляза кметът Златко Живков и подчерта, че велоконтролът ще подобри изключително ефективността от работата на инспекторите. В раниците си те носят два вида бланки – оранжеви, с които предупреждават собственици на паркирани по тротоари, улици и зелени площи неизползваеми автомобили, струпани строителни материали или отпадъци  и бели – за съставяне на актове за замърсяване, повреждане и други нарушения на Наредбата за опазване на зелената система и благоустройствените фондове на община Монтана.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ