ИДЕ ЛОШО ВРЕМЕ, ОБЯВИХА ЖЪЛТ КОД

Публикувано на 07/11/2016 12:12
/ прегледи: 988
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1

Жълт код за потенциално опасно време е обявен днес във всички области на страната. Ще е ветровито и на места, особено в районите северно от планините, поривите на вятъра ще достигат скорост от 20-25 м/с. Почти без валежи. През нощта във вторник от запад ще започнат валежи, в Западна България ще са 20-30 л/кв.м, на места повече.

В  резултат на валежите от тази нощ  се очакват краткотрайни повишения на водните нива във водосборите на реките  Тополовец,  Войнишка,  Видбол, Арчар,  Скомля, Лом, Цибрица,  Огоста,  Скът. На 8 ноември, в резултат на интензивни валежи, са възможни по-съществени повишения на речните нива  притоците на р. Огоста / Златица, Бързия,  Ботуня,  Рибене и Бързина/.

Възможни са  локални поройни наводнения във водосбора на р. Лом тази вечер и във вторник.

Преди очакваните есенни дъждове обемът на язовир „Среченска бара“ е малко над  11 000 000 куб. м. Водоемът има достатъчно запаси, за да осигури питейна вода на 33-те селища, които се снабдяват от него.  В същото време разполага и с  свободен обем, за да съхрани повишен приток, казаха от В и К – Монтана.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Wolf

    Източете го това проклето нещо над града ни! Говоря за язовира с 550 млн. кубика над Монтана. Някой да знае за какво е там?!?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ