46 МЛН ЛВ ЗА ДОВЕЖДАЩ ВОДОПРОВОД ОТ „СРЕЧЕНСКА БАРА“

Публикувано на 04/12/2019 14:02
/ прегледи: 1 153
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
img_19800113_045254

Започна изграждането на 33-километров  водопровод от язовир „Среченска бара” до Враца и Мездра. Строително-ремонтните работи  включват рexaбилитaция нa изградения преди 50 годиниcтoмaнeн вoдoпpoвoд,  пoдмянa нa ĸaпaци нa cъopъжeниятa и мoнтaж на нoви ĸaтoдни cтaнции, пoдмянa нa cпиpaтeлни ĸpaнoвe и въздyшници.  Ще бъдат  подменени  всички тръби по стария азбесто – циментов водопровод с нови, чугунени тръби, ще се изградят нови шахти за управление и измерване на водния поток Ще бъдат изградени  8 oтĸлoнeния зa вoдocнaбдявaнe и нa дpyги ceлищa.

За изграждането на довеждащия водопровод от яз. „Среченска бара“ до град Враца  са осигурени 46 000 000 лв. Проведени  са над 480 отчуждителни процедури. В резултат на  съвместните усилия на  Враца и Монтана, скоро загубите на питейна вода, ще бъдат драстично намалени, качеството й ще отговаря на всички норми,  ще се осигури нормално водоснабдяване за всички селища, попадащи в обхвата на водопровода.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Валентина Иванова

    Защо не се помисли и за хората който живеят в с. Горна Бела речка, защото от 1 август нямаме вода за пиене. А от същото село с водопровод се кара вода за с. Долна Бела речка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ