СПОКОЕН ВОТ В РЕГИОНА

Публикувано на 07/11/2016 9:09
/ прегледи: 578
/ в Общество, Събития
novini-montana

Подкрепеният от БСП кандидат за президент ген. Румен Радев печели най-много гласове в избора  за нов държавен глава и влиза от първа позиция в балотаж с номинираната  от  ГЕРБ Цецка Цачева. По предварителни данни Радев  е получил доверието на малко над 25 процента  от избирателите срещу 23.5 на сто за представителя на управляващата партия.Кандидатът на социалистите за президент Румен Радев води в 20 области на страната,  кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева е първа  засега само в три области – Благоевград, Бургас и Габрово.

Кандидатът на „Обединени патриоти“ за държавен глава Красимир Каракачанов е трети с 15.45% и засега е първи в област Русе.

Бизнесменът Веселин Марешки печели в родния си град Варна и към момента е четвърти с 10.70%.

Кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков е пети с 6.20% и не печели в нито една област на страната.

Бившият премиер Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС засега е шести с 5.77% и води в три области на страната – Кърджали, Разград и Търговище обирайки вота на гражданите от турския етнос.

Това показват данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) към 5.30 часа при обработени 44.47 на сто от протоколите.

Квадратчето с текст „Не подкрепям никого“ е предпочетено от 5.80 на сто от избирателите . 31.67% от избирателите в област Монтана са гласували за Румен Радев или това са 9 266 души, за Цецка Цачева са гласували 16.75% или 4 899 души. Това сочат данните на РИК – Монтана от обработените протоколи до 5.30 ч., които са 38.33% от общия брой.

Към 9 часа тази сутрин в Районната избирателна комисия вече са предадени над 200 протокола от изборни секции, остава да бъдат приети още 90 . Най-вероятно приемането на изборните книжа от секциите в общините ще приключи до 13 часа , смятат от РИК.

Без сериозни нарушения премина изборният ден в област Монтана. В седмицата преди изборния ден и в деня на вота служителите на сектор „Български документи за самоличност“ са издали 50 удостоверения за гласуване на граждани, съобщиха от ОД на МВР.

Повече от половината избиратели от област Монтана дадоха гласа си в избора за президент и  националния референдум проведени в неделя.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ