ГЛОБЯВАТ КМЕТОВЕ ЗАРАДИ АДРЕСНИ РЕГИСТРАЦИИ

Публикувано на 29/05/2015 12:12
/ прегледи: 735
/ в Общество, Събития
0000260066-article2

Кметовете на селата Охрид и Кобиляк ще бъдат глобени заради нарушения при регистрации по настоящ адрес. Полицията проверява отново документите на новорегистрирани в чипровските села Превала и Горна Лука, където имало разлика в почерците на хората подали адресните карти и подписите им. След като приключи работата на полицията прокуратурата ще преценява дали там има документно престъпление.
Това са резултатите от проверката направена от полицията във всички общини на областта. Тя е разпоредена от Върховна касационна прокуратура, след публикации в медиите за предизборно преселение на избиратели в Северозапада.
Прегледани са регистрите с новозаписани в селата за периода от 1 октомври 2014 г. до 24 април 2015 година.
За неспазване нормите на Закона за гражданската регистрация вече е съставен акт на кмета на с. Кобиляк. Глоба ще има и за кметския наместник на с. Охрид. В община Монтана отново ще бъдат проверени действията на кметовете на Сумер и Долно Белотинци, които записали на един и същ адрес повече хора от допустимото. Според действащите в момента правила, броят на новозаписаните на един адрес не може да превишава повече от три пъти броя на живеещите там.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ