ГЕРБ:ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ ДОСТИГНАТ 125% ОТ СРЕДНАТА

Публикувано на 19/03/2021 20:08
/ прегледи: 359
/ в избори
20210319_143932

„Образованието остава стратегия и национален приоритет за ГЕРБ и в следващите 4 години. Само образовани хора  могат да градят успешно общество“. Това каза пред педагози от Монтана Таня Михайлова, зам. просветен министър. В срещата участваха Ирена Димова, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС за 12 МИР – Монтана, Красимира Каменова – от листата  на коалицията и кметът на Монтана Зл. Живков. “  5 % от годишния бюджет на България ще бъде отделян за образованието, заплатите на педагозите за 4 години ще достигнат 125 % от средната заплата за страната. Във висшите училища процентът ще е 140. Ще продължим да насърчаваме взаимодействието с родителите, за да имаме мислещи, можещи и добри деца“, каза още Т. Михайлова .

„Никога системата на образованието не е работила в такъв комфорт като през последните 4 години.Двойно се увеличиха възнагражденията на учителите, има пари за ремонти на сгради, отопление и издръжка”, заяви Красимира Каменова.

Кметът Златко Живков подчерта особеното си отношение към системата, в която  и той е бил и припомни, че само през последните години в Монтана са реновирани сградите на 6 учебни заведения с 8,5 млн лв.

„На 4-ти април имаме два варианта , за мен те са 70:30. Мисля че ГЕРБ-СДС ще са първата част. За себе си и близките си аз съм решил, избирам 28 в бюлетината”, заяви още кметът. И призова присъстващите да гласуват.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ