ДНЕС СЪДЪТ ЩЕ КАЖЕ КОЙ ОСТАВА В АРЕСТА ЗАРАДИ БОКЛУКА

Публикувано на 31/05/2020 13:01
/ прегледи: 947
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
smart

Делото за определяне на  мярката за неотклонение на задържаните за  внос и преработка на опасни отпадъци  6-ма души, ще бъде гледано по-късно днес. Разследваните, сред тях и  братя Бобокови, бяха задържани в четвъртък. На следващия ден, във връзка с действията на прокуратурата,  екоминистърът Емил Димитров разпореди проверка на три депа за отпадъци в страната – в Пловдив, Плевен и Монтана. Ще бъдат взети проби от отпадъци от конкретни фирми, депа и пратки. „Имах известно недоволство от работата на определени директори на териториални структури. затова са сменени и директори на РИОСВ, между  тях  в Монтана и  Перник,” обяснява  министър Е. Димитров, цитиран от столични медии.

По повод проверките в  съобщение от Монбат  подчертават, „че дружеството  задоволява потребностите си от олово за производството на акумулатори от собствените си рециклиращи мощности и внася суровина, придобита при технологичен разпад на батериите, от завода си в Италия.

Суровината е категоризирана като опасен товар и като такава нейното транспортиране попада под регулация. Монбат разполага с необходимата нотификация от Министерството на околната среда и водите за транспортирането на суровината,“ Именно заради нотификациите обаче бе  акцията на полицията и прокуратурата.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ