ДОЛНА ВЕРЕНИЦА С ОФРОУД ТРАСЕ ДО МОНТАНА

Публикувано на 16/04/2015 15:03
/ прегледи: 1 856
/ коментари: 2 / в Събития
вер1

Истинско офроуд трасе изградиха със собствени сили хората от Долна Вереница заради затварянето на път Е79 край селото. От близо две седмици пътят който криволичи в подножието на вернишкото бърдо е единствената им пряка връзка с Монтана. „Помогнаха местни фирми и със 127 куб. чакъл успяхме да направим  пътя”, разказва кметът Ивайло Никитиев. И веднага показва поредната съсипана гума в багажника на колата си. Срязани като с нож от неравностите гуми, по три – четири спукани картери, това е рискът на шофьорите. По над 100 коли минават по няколко пъти по близо 2-километровото трасе. Тези , които избират обиколните маршрути също не са застраховани от повреди. Защото пътят през Клисурица е изпъстрен с толкова дълбоки дупки, че само една гума не е достатъчна да ги запълни.
„Ще изтърпим още две седмици, но повече не”, казват хората от Д. Вереница. Част от тези, които работят в Монтана вече са си взели квартири, за да не се мъчат сутрин и вечер с пътуване. Най-трудно е за децата, стават в 5 часа всяка сутрин , за да отидат на училище , прибират се около 7 часа вечерта. По-възрастните също са ощетени- за да купят едно лекарство от Монтана трябва да пропътуват близо 100 км. Надеждата е, че строителите ще успеят да насипят с трошен камък трасето на новостроящия се път до края на месец април.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    А къде са от ГЕРБ да коментират? Проектът започна по време на предишният им мандат! Какво е отношението по въпроса на Десислава Атанасова? О, извинете, тя е заета с КТБ и няма време за подобни дреболии!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ