КМЕТЪТ НА БЕРКОВИЦА ПРЕДСТАВЯ СЕВЕРОЗАПАДА

Публикувано на 06/04/2015 15:03
/ прегледи: 482
/ в Събития
ПО 150 ЛЕВА  ЩЕ  ПОЛУЧАВА ВСЯКО БЕБЕ В БЕРКОВИЦА

В петминутно експозе кметът на Берковица Димитранка Каменова ще представи проблемите на Северозапада пред Съвета за развитие на регионите към президента. Заседанието ще е на 7 април в Смолян, където държавният глава ще награди спасители, участвали в преодоляване последиците от снежната буря в района в средата на март.
Темата на заседанието е :Държавната  политика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите региони на България. Алтернативи на традиционните производства. Ще участват представители на правителството и на местната власт, неправителствени и браншови организации, експерти.
Част от предложенията за Северозапада:
1. На първо място трябва да бъдат стимулирани инвестициите, което от своя страна ще доведе до повишаване на икономическата активност, работните места и до намаляване на безработицата.
2. Да се разработи от МРР специална инвестиционна програма / политика / за развитие на Северозапада , която да заработи веднага. Зад нея да стои определен финансов ресурс и фиксирани срокове.
3. Подпомагане на земеделски производители в областта на животновъдството.Стимулиране развитието на еко земеделието.
4. За да стане атрактивна за живеене, в областта следва да бъдат насочени средства за подобряване на състоянието на транспортната, жилищната и комуникационна инфраструктура.
5. Промяна в наредбите, определящи условия за кандидатстване и класиране при разпределение на средства от европейските фондове, като за целта общините от посочения регион да получават бонус точки при класирането.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ