ПОЛИЦИЯТА СТАРТИРА АКЦИЯ ”ПЕШЕХОДЕЦ”

Публикувано на 06/02/2019 12:12
/ прегледи: 232
/ в Общество, Събития
1-2

Заради зачестилите инциденти с пешеходци от 4 до 15 февруари в  страната  стартират специализирани полицейски операции за  пешеходци, които пресичат неправилно и шофьори , които не спират на пешеходна пътека.

Специализираните полицейски операции ще се провеждат ежемесечно на територията на 4-те Районни управления в област Монтана.

Полицейски екипи ще бъдат разположени в районите на потенциално опасни пешеходни пътеки  и на местата с интензивно пешеходно движение,  неправилно и рисково пресичане на пътните/уличните платна от пешеходци. Акцентът на контролната дейност ще бъде върху нерегламентираните места, в които се извършва пресичане от възрастни пешеходци, придружаващи деца или в присъствието на деца.

В хода на ежедневната контролна дейност полицейските служители ще следят и за състоянието на пътищата/улиците и техните принадлежности – състояние на настилките, вертикалната сигнализация, маркировка, видимост на пешеходните пътеки, осветяване, пешеходни ограждения и други нормативни изисквания. При констатирани проблеми ще бъдат изготвяни сигнални писма по чл. 165, ал. 1, т. 3 от Закона за движението по пътищата.

През 2018 г. на територията на област Монтана са станали 33 тежки ПТП с участието на пешеходци. Загинали са 2-ма пешеходци, а 31 са ранени.

Катастрофите с пешеходци се нареждат на второ място през 2018 г. в областта, след сбъсъците между автомобили, които са  42, с 4-ма убити и 74 ранени.
През цялата 2018 г. на територията на област Монтана са станали 134
тежки ПТП, с  9 убити и 179 ранени граждани.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ