БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИ И ПОТРЕБИТЕЛИ В ПАТРОНАЖА

Публикувано на 03/12/2020 12:12
/ прегледи: 1 190
/ в Общество, Събития
2

Патронажната грижа за възрастни и хора под карантина ще продължи и през следващата година. Осигурен е допълнителен ресурс от 85 млн. лв.

Екипите на патронажa ще продължат да доставят по домовете на нуждаещите се, храна и лекарства, които  се закупуват с техни средства. Освен това служителите могат да извършват някои неотложни административни услуги или да плащат битови сметки вместо тях. Ако в дома на възрастен човек се счупи чешмата или изгори крушка и той не може да я смени сам, екипите могат да закупят необходимите консумативи и да ги подменят. Помощ може да се окаже и на хората, които не могат да почистят снега пред къщите си сами. Сред служителите на патронажа има и медицински лица, които могат да мерят кръвното или да проследяват графика за лекарствата на потребителите. Ако включените в услугата имат нужда от психологическа подкрепа или консултиране, такива също ще им бъдат осигурени.

Като част от операция „Патронажна грижа“ общините ще могат да подпомагат социалните си услуги с допълнително финансиране за здравословната среда за потребителите и социалните работници. Ще могат да се купуват лични предпазни средства, да се  дезинфекцират  сградите , да се тестват  персонала и потребителите, да се преустройват  помещения за разделяне или изолиране на заразени потребители, да се осигурят  компютри, таблети, телефони и др., както и за допълнително заплащане на персонала за извънреден труд.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ