АКЦИЯ:ПРЕМАХВАТ НЕЗАКОННИТЕ КАБЕЛИ В МОНТАНА

Публикувано на 29/02/2024 15:03
/ прегледи: 1 721
/ в Общество, Събития
20240229_123257

До няколко месеца паяжините от кабели, провиснали  над главите на минувачите в Монтана ще бъдат премахнати. Акцията стартира веднага с преглед на всички 1 600 електрически стълбове в града, на които са монтирани разпределителни кутии и са изтеглени кабели.  За това се споразумяха  представители на общината, „Електроразпределителни мрежи Запад“ и   доставчици на мобилни услуги в града.

Акцията срещу ненужните вече кабели стартира още тази седмица.  В работни групи за премахването им ще се включат трите заинтересовани страни – „ЕРМ Запад”, операторите и общината.

Стефан Цветков, представител на кабелен оператор предложи всеки оператор да даде минимум по двама човека. „защото като отрежеш кабел той отива към къща или друг стълб, там трябва да има човек, които да поеме кабела. „

Това е сериозна организация, за която трябват хора и трябва да се действа бързо, подчерта и кметът Зл. Живков. „Няма да остане стълб, на  който е провиснал кабел,от предишен оператор, няма как да обясниш на гражданите защо виси този кабел или защо стърчи арматура от шахтата и жалбите се сипят в общината”.

Вече са преброени и  31 разпределителни  шахти в града, сега всеки от собствениците им трябва да ги укрепи и да смени капака, ако се налага.

Слагаме клони, за да предпазим минувачите, обясни мъж, пред чиято входна врата има шахта с пропаднали бетонни елементи.

„Надявам се до месец време да се поздравим  с чисти улици, без провиснали кабели”, обобщи Георги Петров, ЕРМЗапад, Монтана

11 мобилни оператори са изграждали мрежи на територията на Монтана през последните 30 години. В момента в града работят седем. През 2016 и 2019 година в кв. Кошарник и вилната зона на Монтана по време на работа загинаха двама  техници, докато отстраняваха  аварии по мрежата.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ