27-ГОДИШЕН ТЕХНИК ЗАГИНА ОТ ТОКОВ УДАР

Публикувано на 02/08/2019 13:01
/ прегледи: 1 830
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-1

27-годишен техник на „Нет Сърф” е загинал от токов удар н четвърътк. Трагичният инцидент станал около 11.55 ч. във вилната зона на стената на язовир „Огоста”. К. А. заедно със свои колеги премествал кабел за интернет и телевизия и неволно докоснал оголена жица за напрежение от 320 v. Въпреки светкавичнатаа намеса на колегите му починал на място.

„Вече направихме проверка във фирмата. Служителят има редовен трудов договор,  квалифициран и инструктираен е за работа по мрежата”, каза директорът на Инспекцията по труда Димитър Петров. Той уточни, че проверката им във фирмата ще продължи още 10-ина дни.

Все още не е ясно чия точно е електрическата мрежа в района на язовирната стена. Собствеността на ЧЕЗ свършвала до трафопостта там. Нататък, най – вероятно собствениците на имоти, изграждали сами мрежата за електрически ток.

По случая се води разследване.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Любка

    Мир на праха му!България толкова пропадна,че не знаят дори собствеността на обектите.Често виждам по улиците разбити стълбове с провиснали кабели,трафопостове,жици висят.И после като стане белята се прехвърля топката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ