ЩЕ РЕМОНТИРАТ И ОТСЕЧКАТА БЛАГОВО – МОНТАНА

Публикувано на 28/07/2020 13:01
/ прегледи: 641
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
2

Освен пътния участък Боровци – Благово ще бъде ремонтирана и отсечката до обходния път на Монтана.

Този пътен участък – част от републиканската пътна мрежа е с дължина 7.2  км. Началото  е на разстояние 1.750 км след края на с. Благово и продължава в посока Монтана,  преминава по ул. „Диана“ в индустриалната зона на града и завършва преди пътния възел с обходния път  и бул. „3-ти март“.

Основият ремонт включва възстановяване на пътната настилка с  полагане на  изравнителни и усилващи пластове от неплътен асфалтобетон и износващ пласт от плътен асфалтобетон. Ще бъде укрепен  участък от 165 метра,  в непосредствена близост до язовир Чернила, където има свлачищна деформация,  Предвиден е ремонт на отводнителната система на пътя; монтиране на нови ограничителни системи; полагане на нова маркировка, вкл. надлъжна релефна шумна маркировка; поставяне на нови пътни знаци, както и на соларни знаци за измерване на скоростта на движение на автомобилите.

Проектът включва  и  ремонтни работи на две съществуващи големи съоръжения: мост над р. Огоста и пътен надлез над жп линия .

Стойността на проекта е 3 737 783.92 евро като 85% от средствата осигурява Европейския фонд за регионално развитие по програма Интеррег Румъния – България.

485 874.54 е  национално съфинансиране , основнен партньор по изпълнението  е АПИ.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Alsim

    Това го пишете вече за четвърти път от две години насам, а прословутият ремонт все не почва. Отгоре на това движението за София е пренасочено по това трасе, та няма как да стане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ