ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАНИК ГОСТУВА В МОНТАНА

Публикувано на 31/10/2018 13:01
/ прегледи: 229
/ в Без категория, Общество, Събития
1-0

Община Монтана трябва да кандидатства с добрите си практики в  управление на водите, енергийната ефективност на сградите и устойчивото  управление на битовите отпадъци заяви френският посланик Ерик Льобедел на среща с кмета на Златко Живков.

Дипломатът посети Монтана, придружаван от съпругата си Брижит Вала-Льобедел по покана на областния управител Росен Белчев. Програмата му включваше посещение на Клисурския манастир, среща с кмета Златко Живков и  с ученици от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ – Монтана.

Визитата е едно от събитията, организирани във връзка с комуникационната стратегия на българското европредседателство.

На срещата в община Монтана освен домакините  присъстваха народния представител Ирена Димова – член на групата за приятелство България – Франция в парламента, председателят на общинския съвет Иво Иванов, заместник областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков.

Посланикът  бе запознат с исторически, културни, социални и икономически  особености на региона и общината. „Ние имаме добри екипи от експерти, които могат да оценят вашия напредък в опазването на околната среда”, заяви френският посланик.

Той и съпругата му присъстваха на музикално поетична вечер в младежкия дом в Монтана. В рецитала „Любов – пламък бял…”, композиторът Росалин Наков и актьорите Симеон Владов и Боряна Йорданова представиха популярни стихове от българската и френската любовна лирика, музикални теми и песни от филми и мюзикъли.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ