17 УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТТА СЪС СТИПЕНДИИ „КОМУНИТАС”

Публикувано на 09/11/2015 16:04
/ прегледи: 653
/ коментари: 4 / в Общество, Събития
iкласиране

Двама от общо 17-тe  ученици от региона, включени в проекта за подпомагане на фондация „Комунитас” ще получават специални стипендии. По 500 лева за тази учебна година вземат единайсетокласникът Богдан Динчев от Расово и седмокласникът Преслав Асенов от Вършец. Те получават и по 400 лева кредит за книги и писмени консултации с видни български учени и специалисти. Богдан е кандидатствал с есе по психология, а Преслав – по физика и астрономия.
Основна стипендия ще имат осем ученици. Тя също е 500 лева, но кредитът им за книги е 200 лева. Отличените са Александра Боянова от Долни Цибър, 11 клас, Алис Колева от Монтана, 9 клас, Антон Колов, инфоратика и ИТ,11 клас Монтана, Анета Лазарова от Вършец, 11 кл., от Лом стипендиантките са две – Боряна Трайчева, 9 клас и Цветалина Цветанова, 10 кл., и още седмокласничката Боряна Николова от Бързия, Гергана Цветанова от Монтана – 10 клас , Кристиян Трайков от Мартиново, 9 клас. Поощрителна стипендия спечелиха десетокласничката Александрина Александрова от Лом, от Вършец Александра Алексиева, Даниел Дамянов и Ина Тасова от Монтана, Николай Георгиев от Расово и Цветислава Каменова от Лом, 7 клас. Поощрителната стипендия включва 200 лева под формата на кредит за книги. И двете групи получават възможност за писмени консултации с видни учени и специалисти.
Парите се превеждат месечно по дебитна карта, издадена от фондация „Комунитас“. Проектът „1000 стипендии” е национален конкурс за ученици от шести до единайсети клас. За да се включи в него, кандидатът представя под формата на есе знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ