ТРЕТИ ДЕН В РЕГИОНА НЯМА КОНТАКТЕН НА КОРОНА ВИРУС

Публикувано на 01/04/2020 12:12
/ прегледи: 1 690
/ в Общество, Събития
novini-montana

Трети ден в регион Монтана няма пациент контактен или с положителна проба за COVID-19. Със седмица се удължава домашната карантина на 11-те души, участвали в семейното тържество в края на февруари в Лом, откъдето тръгна заразата.

„Карантината от 21 дни изтичаше днес, но ще продължи още 7 дни, защото определения срок за ограничението вече е 28 дни“, казаха от РЗИ. Всички карантинирани са в отлично здраве“, допълниха от здравната инспекция.

През изминалите седем дни екипи на РЗИ – Монтана са              проверили 23 аптеки и дрогерии на територията на региона.

Под домашна карантина в област Монтана са  473 лица. От тях 146  се проследяват ежедневно от РЗИ, тъй  нямат личен лекар,  331 лица се проследяват от общопрактикуващите лекари. За тях няма  сигнали за нарушаване на карантинните мерки.

Служители на РЗИ-Монтана са дали  и  над 500 консултации по телефона с граждани;

Полицията разследва 17 жители на област Монтана, нарушили домашната карантина, съобщиха от ОД на МВР. засега няма данни на хора от областта да е наложена глоба от 5 000 лв, заради това, че се разхождат без куче в паркове и градинки в региона.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ